Kategorie

Newsletter

Krmiva pro psy Počet produktů: 1667

Výběr krmení pro psy je velmi důležitý jak pro správnou výživu vašeho domácího mazlíčka, tak pro...

Výběr krmení pro psy je velmi důležitý jak pro správnou výživu vašeho domácího mazlíčka, tak pro jeho spokojený život bez trávicích potíží, kožních problémů, bolestí kloubů a dalších neduhů. Kvalitní krmivo pro psa, které odpovídá jeho potřebám, mu zajistí zdravý vývoj už od štěněte, perfektní kondici a dlouhý, šťastný život. Na co se zaměřit při výběru vhodného krmiva pro psy? Stejně jako u člověka je třeba brát v potaz jak věk a velikost, tak i energetické potřeby s ohledem na aktivitu. U psů hraje roli i plemeno, neboť každý druh má svá specifika, omezení a potřeby.

Krmivo pro psa s ohledem na věk

Jak už bylo zmíněno, stejně jako je tomu u lidí, i psi mají jiné nároky na krmivo v různých životních cyklech. U štěňat je obzvláště důležité, jaká krmiva pro psy zvolíte. Rozhodujete tím o jeho stavu chrupu, kvalitě srsti, pevnosti kostí a kloubů, síle drápů, délce života, ale také o jeho povaze a aktivitě do budoucna. Jinak se totiž bude vyvíjet šťastný a spokojený pes, a jinak pes, který trpí nedostatkem vitamínů, minerálů, tuků a dalších nezbytných látek.

Krmivo pro psa se pak bude lišit v období dospívání a dospělosti, jakož i ve stáří, kdy bude mít čtyřnohý kamarád úplně jiné potřeby, než tomu bylo v raném věku.

Krmiva pro psy a energetická potřeba

Je logické, že domácí mazlíček, který většinu dne stráví na gauči, bude mít zcela jiné energetické potřeby, než aktivní plemeno zvyklé na každodenní vysoký výdej energie. Špatným výběrem krmiva pro psa mu tak můžete způsobit jak podvýživu, tak obezitu. Oboje sebou nese zdravotní komplikace, které se dlouho a složitě napravují. Špatně krmenému psovi tak hrozí např. problémy s kostmi a klouby, ztráta svalů, apatie, zhoršení stavu srsti, zubů a další potíže.

Konzervy nebo granule pro psy?

Zda vybrat jako krmivo pro psa granule nebo konzervy, není rozhodující. Důležitější je, aby krmivo pro psa bylo kvalitní, vyvážené, obsahovalo správný poměr vitamínů, minerálů a stopových prvků. V případě granulí však pamatujte vždy také na dostatečný přísun tekutin.  

Více

produktů na stránce

produktů na stránce