Kategorie

Newsletter

Alavis Sammy cps 30 Zobrazit v plné velikosti

Alavis Sammy cps 30

Dostupné

Veterinární přípravek pro psy a kočky na podporu regenerace jater ALAVIS™ SAMMY obsahuje kombinaci látek SAM-e a Silybinu – extraktu z ostropestřce mariánského. Obě látky jsou známy pro svůj pozitivní vliv na játra a jejich regeneraci.

509,00 Kč

KH-9013

Dostupnost

Sklad prodejny: skladem

Externí sklad: k expedici do 24 hod.

Popis:

Veterinární přípravek pro psy a kočky na podporu regenerace jater ALAVIS™ SAMMY obsahuje kombinaci látek SAM-e a Silybinu – extraktu z ostropestřce mariánského. Obě látky jsou známy pro svůj pozitivní vliv na játra a jejich regeneraci. Játra jsou hlavním a nejdůležitějším orgánem pro metabolismus a detoxikaci organismu. V játrech probíhá metabolismus sacharidů, lipidů, aminokyselin, detoxikace amoniaku, degradace cholesterolu, hemu, dále se v játrech tvoří, degradují a inaktivují hormony, vznikají tu plazmatické proteiny a neméně důležitou funkcí je zásoba energie (lipidů a glykogenu), železa a vitaminů.

Složení 1 kapsle:

Účinné látky:
SAM-e (S-adenosyl methionin) – 200 mg.
Silybin (extrakt z ostropestřce mariánského) – 24 mg.

Pomocné látky:
Stearan hořečnatý, modifikovaný škrob a želatina.

Účinná látka SAM-e se mění na glutathion, který je velmi významným antioxidantem, což znamená, že zabraňuje poškození důležitých buněčných složek reaktivními kyslíkovými radikály zejména u jaterních buněk a má tedy velký význam v jejich ochraně. Glutathion má rovněž velký význam pro metabolické a biochemické reakce např. syntézu DNA, bílkovin, prostaglandinu, aminokyselin, aktivace enzymu. Má také vliv na imunitní, nervový, gastrointestinální systém a dále vliv na plíce. Je rozhodující v metabolismu a funkci železa, podílí se na syntéze leukotrienů a je kofaktorem pro enzym glutathion peroxidázu.

Silybin z ostropestřce mariánského je po dlouhá léta znám a využíván pro jeho hepatoprotektivní účinek, tj. chrání jaterní buňky (hepatocyty). Zabraňuje rozpadu hepatocytů a napomáhá regeneraci poškozené buněčné membrány.

Současné užívání látek SAM-e a Silybinu má výrazný pozitivní vliv na regeneraci jater. V poslední době se nalézá význam látky SAM-e i při kognitivních poruchách (demence) geriatrických psů a koček. Se zvyšujícím se věkem těchto zvířat se u nich setkáváme s rozvojem demence a pomocí látky SAM-e je možné tyto změny zmírnit.

Dávkování:

Hmotnost psa, kočkyDenní dávka
1–5 kg1/2 kapsle
5–10 kg1 kapsle
10–20 kg2 kapsle
20–35 kg3 kapsle
35–45 kg4 kapsle
45–60 kg5 kapslí
60–70 kg6 kapslí
70 a více kg7 kapslí

Způsob použití: Kapsle se podávají denně dle doporučeného dávkování do tlamy zvířete či s malým kouskem potravy. Kapsli je možné rozdělat a obsah smíchat s vodou či s malým kouskem potravy.

Přípravek podávejte alespoň 60 minut před podáním stravy.

Délka podávání: Při akutním zánětu jater či při pankreatitidě podávejte přípravek ALAVIS™ SAMMY po dobu 1–3 měsíců denně, při chronických jaterních potížích podávejte přípravek denně po dobu 2–3 měsíců a u vysoce rizikových pacientů či u pacientů s výrazným poškozením jater podávejte přípravek 2× týdně dlouhodobě po 1–3 měsíční denní kúře.

Balení obsahuje 30 kapslí.

Zatím nebyl přidán žádný komentář.

Napište svůj názor

Alavis Sammy cps 30

Alavis Sammy cps 30

Veterinární přípravek pro psy a kočky na podporu regenerace jater ALAVIS™ SAMMY obsahuje kombinaci látek SAM-e a Silybinu – extraktu z ostropestřce mariánského. Obě látky jsou známy pro svůj pozitivní vliv na játra a jejich regeneraci.

Napište svůj názor